Medicina Tradicional Xinesa

Originària de la Xina, amb més de cinc mil anys d’antiguitat i utilitzada per milions d’usuaris, tracta al pacient como un ésser hol·lístic, complert i harmònic.

Basada en la filosofia taoista, utilitza el significat del Qi (energia) como un dels principis bàsics que circula pels meridians, canals repartits per tot el cos, passant per les diferents vísceres i òrgans preservant així les funcions orgàniques i mantenint un bon estat vital de la persona.

 

S’utilitzen tècniques com:

  • Acupuntura: mitjançant la inserció de fines agulles en els diferents punts repartits per tot el cos, des del cap, mans, peus, abdomen, tòrax...  Són punts molt específics on s’han donat indicacions terapèutiques a cadascun d’ells després de centenars d’anys de pràctica. 
  • Moxibustió: l’ús de la planta de l’artemisa. Sutilitza per escalfar certs punts i existeixen diferents tècniques. Té vàries propietats: antiinflamatòries, sedants... i ens permet arribar a més profunditat.
  • Ventoses: creen el buit un punt i l’irriguen moltíssim, creant una nutrició en aquella zona augmentant així el cabal sanguini i la temperatura.

 

És una disciplina terapèutica natural que el món sencer està adaptant ja que és eficaç i segura, tant per la seva vessant curativa com preventiva. Tracta malalties externes o internes. És coneguda per tractar ansietat, addiccions, insomni, depressions... però pot arriba més enllà, com amb problemes digestius, de trànsit, inflor abdominal, digestions pesades, problemes de l’aparell múscul-esquelètic com tendinitis, esquinços...