Fisioteràpia en flebo-limfologia

La flebologia és una especialitat de la Medicina dedicada a l’estudi de l’anatomia i fisiología de les venes superficials i profundes del cos humà, així com de les seves patologies, que inclouen les varius i les hemorroides.

 

La limfologia és una especialitat de la Medicina dedicada a l’estudi del sistema limfàtic i de les seves patologies.

 

El sistema limfàtic es composa d’una xarxa d’òrgans, ganglis limfàtics, conductes i vasos que produeixen i transporten un líquid anomenat limfa des dels teixits cap al torrent sanguini. El sistema limfàtic és un dels components principals del sistema immunològic del cos humà.

 

La patologia veno-limfàtica cursa amb edema, que és l’acumulació de líquids a l’espai intersticial (entre les cel.lules), fet que provoca alteracions de la pell i d’altres teixits, limitacions en la mobilitat/funcionalitat de l’individu, a més de les conseqüències a nivel estètic i/o psicològic.

 

La fisioteràpia en la patologia veno-limfàtica ajuda a disminuir els símptomes de la
malaltia, prevé les seves complicacions i proporciona pautes de comportament saludable per millorar la funcionalitat i la qualitat de vida de les persones que la pateixen. Per a aconseguir-ho, es comença realitzant una exploració i avaluació complerta. Per al tractament s’utilitzen les mesures que composen la teràpia física descongestiva, que són:

 

  • Drenatge limfàtic manual

  • Mitges compressives

  • Mesures higièniques

  • Exercici